top of page

חגים בלי נזקים


חגים זה שמחה, חופש, אושר, רוגע, זמן לבלות עם מי שאנחנו אוהבים. אבל חגים זה גם משפחתולוגיה מורכבת, מתחים, לחצים, התרוצצויות ומחויבויות.


בנוסף, עבור רבות ורבים מאיתנו חגים מעוררים סטרס סביב נושא האוכל והארוחות הבלתי פוסקות. אז איך עוברים את החגים בלי נזקים?


הנה כמה טיפים שיאפשרו לכם לעבור את התקופה המלחיצה הזו בשלווה, עם מינימום נזקים ובנועם, לפחות במה שקשור לתזונה. לי הם עוזרים:

  1. במהלך היום בו מתקיימת ארוחת חג או ארוחה גדולה אכלו כרגיל. אל תצומו. ההיפך. אכלו מאוזן ומזין כדי לא להגיע לאירוע במצב של הרעבה ולהתנפל על מטעמי החג.

  2. אל תתמלאו ממנה ראשונה כאילו זה כל האוכל. זכרו שאחריה תגיע מנה עיקרית, וגם קינוח. "שמרו את הכוחות". יחד עם זאת, אם המנות הראשונות כוללות הרבה ירקות חיים, עלים ירוקים, סלטים מגוונים, יש מקום להתעכב עליהם כדי להגיע פחות רעבים למנה העיקרית ובטח לקינוח.

  3. תארגנו לכם צלחת אחת עם כל המאכלים שנראים לכם, קצת מכל אחד, כמה שנכנס בצלחת בה מיקמתם גם סלט וירקות מבושלים או מאודים. סיימתם ולא שבעתם? חכו כמה רגעים ואם אתם עדיין חשים את תחושת הרעב, קחו תוספת של סלט.

  4. ותרו על תוספות אוכל! טעמו של האוכל לא משתנה מביס לביס. ומה קורה? ייסורי המצפון חוגגים ומצבורי הקילוגרמים שלנו הולכים וגדלים ככל שאנחנו מוסיפים לנו לצלחת עוד קצת מאותו מאכל אהוב ונחשק.

  5. סיימתם לאכול? קומו. עזרו לפנות, לסדר, לנקות, לשטוף כלים. גם הדודה המארחת תהיה מרוצה וגם לא תשבו ותמשיכו לנשנש מול שולחן עמוס.

  6. הקפידו על פעילות גופנית מתונה גם במהלך ימי החג. זה שמכון הכושר סגור לא אומר שאתם לא יכולים לצאת להליכה, או לשחק עם הילדים משחק ששורף אנרגיה.

בלי לחץ, בסך הכול חגים. עם קצת תשומת לב אנחנו עושים את זה כמו גדולים!


חג שמח.


Comments


bottom of page